Yönetim Ekranları terimi, WordPress yönetici alanının farklı bölümlerini tanımlamak için kullanılır. Sayfaları değil, ekran terimini kullanmanın nedeni, kullanıcıların sayfalar (yazı türü) tarafından oluşturulabilen, düzenlenebilen ve kaldırılabilen bir yönetici ekranını karıştırmasını önlemektir.
Yönetim Ekranlarda üstte yatay menü çubuğu ve solda dikey menü çubuğu bulunur. Üst çubuk veya yönetici çubuğunun farklı yönetim ve kullanıcı görevlerine hızlı bağlantıları vardır. Üst çubuk, yorumlar gibi şeyler için özet bilgiler içerir ve yüklü eklentilerden faydalı bağlantılar, site adı ve ana sayfaya bağlantı gösterebilir. Web sitenizin ön ucunda Yönetici çubuğu görüntüsünü de görebilirsiniz. Endişelenmeyin, bu sadece sizin tarafınızdan görülebilir, kullanıcılarınız tarafından görülemez. Soldaki yönetici kenar çubuğunda WordPress’in farklı yönetim ekranlarına sekmeler bulunur. Bu sekmelerin çoğunda alt panel adı verilen alt menüler bulunur.
Yönetim ekranlarından, kullanıcılar WordPress’in hemen hemen her yönünü PHP Kodunu düzenlemekten yoksun olarak kontrol edebilirler. Ekran, site yöneticilerinin yanı sıra kullanıcılar için de benzerdir. Site yöneticileri için seçenekler çok daha genişletilmiştir ve kullanıcı hesaplarının yalnızca kendi profil ayarlarına erişimi varken her şeye erişimi vardır ve kullanıcının erişim düzeyine bağlı olarak, oluşturma, düzenleme ve yayınları kaldırmanın yanı sıra taslak olarak yayınlayın veya kaydedin. Kullanıcılar ayrıca yazı tipi, renk ve şablon dosyalarında bulunan diğer biçimlendirme seçenekleri gibi şeyleri ayarlamak için web sitesinin şablonunun şablon dosyalarını ve CSS kodunu düzenleyebilir. Eklenti ayarları ve seçenekleri de birçok eklenti için sol panelin altında gösterilir.